Wie zijn wij?

Irmgard Victor

logopediste Irmgard Victor

In juni 2005 studeerde ik met Grote Onderscheiding af aan de Lessius Hogeschool te Antwerpen. In september van datzelfde jaar ging ik aan de slag als zelfstandig logopediste. Een job waar ik nog steeds met volle teugen van geniet!
Tijdens mijn opleiding tot logopediste ben ik in contact gekomen met een waaier aan beroepsmogelijkheden. Ik deed stage in een school voor buitengewoon onderwijs waar ik therapie gaf aan lagere schoolkinderen met leerstoornissen, werkte met anderstalige jongeren, draaide mee op de afdeling logopedie van het Algemeen Ziekenhuis Middelheim te Antwerpen waar ik patiënten hielp revalideren na een beroerte of ongeval. Geheugenproblemen, afasie, dysarthrie zijn mij dus niet vreemd. Toch ben ik mijn hart verloren aan het werken met kinderen met leerstoornissen. Daarom specialiseer ik mij steeds verder in dit op zich vrij uitgebreide domein: rekenen, kloklezen, spelling, lezen, begrijpend lezen, leren studeren, geheugentraining,… Genoeg dus om mij tot mijn oude dag mee bezig te houden!

Josefien Vanhaverbeke

logopediste Josefien Vanhaverbeke

In juni 2011 studeerde ik met onderscheiding als logopediste af aan het KHBO te Brugge. In juni 2012 behaalde ik daar ook nog mijn diploma van audiologe. Sinds 2012 heb ik al heel wat werkervaring kunnen opdoen als logopediste en audiologe. Ik deed met plezier zeer uiteenlopende interims om in contact te komen met diverse doelgroepen en te weten te komen wat ik nu het liefste doe. Ik werkte met kleuters en lagere schoolkinderen uit het (buiten)gewone onderwijs, maar ook met volwassenen en bejaarden. In een revalidatieziekenhuis heb ik maandenlang bejaarden behandeld met slik-, spraak-, taal- , geheugen- en concentratiestoornissen. Hoewel ik twee diploma’s heb, verkies ik toch een job als logopediste. Het is een gevarieerde job die je enorm veel voldoening geeft! Toen ik in december 2014 de kans kreeg om in logopediepraktijk Trappenhuis aan de slag te gaan, moest ik geen twee keer nadenken: ik kan hier aan de slag me kleuters en lagere schoolkinderen met taal- en leerproblemen, maar kan tegelijkertijd ook volwassenen met neurologische spraak- en taalstoornissen helpen. Ik heb veel vrijheid en kan toch steeds rekenen op mijn collega’s. Zo leren we allemaal nog elke dag bij en dat is het mooie aan ons beroep!

Trappenhuis

In 2007 werd het Trappenhuis geboren.  Een dynamische, creatieve groepspraktijk boordevol energie waar we samen met onze cliënten een trapje hoger proberen te gaan!